G U I A O MELHOR DE CAMPINAS 137 CASA BÁRBAROS Opened in January 2022, Casa Bárbaros is a project by Paioça do Caboclo restaurant in partnership with Bárbaros BBQ. Focusing on the best of the parrillero barbecue universe, it operates only on Saturdays, Sundays, and holidays for lunch at Paioça do Caboclo, in the Joaquim Egídio District. Attractions include a kids' area with zip-lining, monitors, inflatable toys, recreational activities, and manual workshops, live music, and a pet-friendly environment. INFORMATION Paioça do Caboclo: Estrada das Cabras, km 5.5, Joaquim Egídio District – Campinas. Reservations: linktr.ee/casabarbaros. Saturday, Sunday, and holidays, from 11:30 am to 7 pm. CABANHA CAMPESTRE 53 Oferece a vivência de um dia na fazenda de criação de ovelhas da raça de origem francesa Lacaune, com degustação de produtos. O espaço integra o manejo das ovelhas em piquetes abertos e ovril, ordenha, queijaria, espaço de convivência e empório. Situada no Distrito de Joaquim Egídio, é certific da pelo SIM-POA Campinas e integra a Rota Gastronômica Sabor SP/ Bem Viver. O local é cercado de natureza exuberante em região de serra de clima ameno. Os produtos são feitos artesanalmente, baseando-se em receitas familiares e prezando a qualidade, sem aditivos, espessantes ou conservantes. São queijos maturados tipo Pecorino, queijos fermentados tipo Boursin, iogurtes e doce de leite. No Ateliê “Toque da Lã” são feitas as peças de artesanato a partir da lã das ovelhas, usando técnicas milenares de feltragem e tingimento natural com sementes, cascas, folhas, flo es e frutas da região. Espaço acessível para cadeirantes. INFORMAÇÕES • Rodovia José Bonifácio Coutinho Nogueira, km 15, Lote 53, Distrito de Joaquim Egídio – Campinas. Agendamento pelo WhatsApp (19) 99761-1706. As visitas devem ser agendadas (grupos de no máximo 20 pessoas) e acontecem em dois sábados por mês, das 9h às 11h – as datas são divulgadas pelo perfil o Instagram. @cabanhacampestre53 CABANHA CAMPESTRE 53 Offers a day-long experience on a farm breeding Lacaune sheep, a French-origin breed, with product tasting. The space includes sheep management in open paddocks and ovil, milking, cheese making, a communal area, and a shop. Located in the Joaquim Egídio District, it is certified by SIM-POA Campinas and is part of the Sabor SP / Bem Viver Gastronomic Route. The location is surrounded by lush nature in a hilly region with a mild climate. The products are handcrafted based on family recipes, prioritizing quality without additives, thickeners, or preservatives. Offerings include matured Pecorino cheese, Boursin-style fermented cheeses, yogurts, and dulce de leche. In the "Toque da Lã" Atelier, craft pieces are made from sheep's wool using ancient felting and natural dyeing techniques with seeds, bark, leaves, flowers, and fruits from the region. The space is wheelchair accessible. INFORMATION Rodovia José Bonifácio Coutinho Nogueira, km 15, Lot 53, Joaquim Egídio District – Campinas. Bookings via WhatsApp (19) 99761-1706. Visits must be scheduled (for groups of up to 20 people) and take place on two Saturdays per month, from 9 am to 11 am – dates are announced on the Instagram profile. CERVEJARIA BLACAMAN Localizada no Distrito de Barão Geraldo, a Blacaman Tap House surgiu da iniciativa de três amigos apaixonados por cerveja. Inspirados pelo personagem do conto de Gabriel Garcia Márquez, Blacamán, el bueno, o bom vendedor de milagres, batizaram a cervejaria com o nome do cigano que viaja o mundo conhecendo as invenções da humanidade e oferecendo aos curiosos. Tem dez torneiras de cerveja artesanal que oferecem opções para todos os gostos, com diferentes estilos e extrema qualidade. Toda sexta-feira, a casa tem atrações musicais variadas, do rock ao forró. Além das cervejas, drinks e bebidas não alcoólicas integram o cardápio. Eventos de harmonização ensinam combinações interessantes da cerveja com aperitivos. Possui dois ambientes. O interno, todo em madeira, mais aconchegante e acolhedor. Na área externa, um deck com mesas baixas e de apoio, cadeiras super confortáveis e banquinhos garante o clima de descontração. Com acessibilidade e pet friendly. INFORMAÇÕES • Avenida Santa Isabel, 493, Barão Geraldo – Campinas. Reservas: (19) 99622-2220. • Quarta a sexta, das 16h às 23h; sábado: das 12h à 0h; e domingo, das 12h às 20h. www.cervejariablacaman.com.br @cervejariablacaman BLACAMAN BREWERY Located in the Barão Geraldo District, the Blacaman Tap House was created by three friends passionate about beer. Inspired by the character from Gabriel Garcia Marquez's story, Blacamán, el bueno, the good miracle seller, they named the brewery after the gypsy who travels the world experiencing humanity's inventions and offering them to the curious. It has ten artisanal beer taps offering options for all tastes, with different styles and extreme quality. Every Friday, the house hosts various musical attractions, from rock to forró. In addition to beers, the menu includes cocktails and nonalcoholic beverages. Harmonization events teach interesting beer and appetizer combinations. The brewery has two environments: the indoor area, all in wood, is cozier and more welcoming; the outdoor deck area with low tables and support, comfortable chairs,
RkJQdWJsaXNoZXIy Mzk0Njg=